Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Waarom hebt u email beveiliging nodig?

email beveiligin

Email beveiliging is vaak het meest verwaarloosde niveau van IT beveiliging. De meeste bedrijven vergeten het belang, de frequentie en de ernst van beveiligingsincidenten die vanuit mailboxen kunnen optreden.

Emails van verschillende servers staan verspreid over het internet. Zonder bescherming – bijna iedereen kan u een email sturen. Daarom komen kwaadaardige aanvallen vaak uit de mailboxen van organisaties.

We hebben samengevat hoe vaak beveiligingsrisico’s voor mailboxen kunnen optreden en waarom het belangrijk is om de emailstromen van uw organisatie te beschermen.

Hoe vaak schaden mailbox bedreigingen de bedrijven?

U denkt misschien dat alle onderdelen van uw organisatie goed geïnformeerd zijn en in staat zijn spam en kwaadaardige emails te herkennen. Als het echter om statistieken gaat, klikken gebruikers gemiddeld op 1 van de 25 kwaadaardige berichten. Slechts één kwaadaardig bericht kan voldoende zijn om de kritieke gegevens van uw bedrijf te stelen of uw volledige infrastructuur te infecteren met een virus.

Niet alleen kan er op 1 kwaadaardige email van elke 25 ontvangen worden geklikt, maar statistieken tonen aan dat 88% van de organisaties in 2019 te maken kreeg met gerichte phishing aanvallen op mailboxen. Dit betekent dat ook uw organisatie het slachtoffer kan worden van kwaadaardige sacks via ontvangen emails. Deze aanvallen zijn niet alleen frequenter geworden, ze zijn ook geavanceerder en persoonlijker geworden en zijn moeilijker te herkennen en te behandelen als spam.

Datalekken die het gevolg kunnen zijn van het klikken op kwaadaardige emails kosten bedrijven in 2021 in totaal gemiddeld $ 4,24 miljoen per incident.

Studies tonen aan dat tweederde van de internetgebruikers kwaadaardige bestanden zou downloaden vanwege een gebrek aan kennis.

De slechte statistieken eindigen hier niet. Meer dan 50% van de internetgebruikers die geen antivirus,- antispam,- en antiphishing beveiliging hebben, ontvangt minstens één phishing email per dag.

Werken op afstand als gevolg van Covid-19 had invloed op het kwaadaardige mailverkeer, met een toename van kwaadaardige emails wereldwijd met 600%.

Op welke manier kunnen onbeschermde email stromen uw bedrijf schaden?

Ongefilterde mailboxen kunnen verschillende vormen van kwaadwillende pogingen ontvangen en ze kunnen bijna de gehele bedrijfsinfrastructuur beschadigen. Hier is de lijst met manieren waarop kwaadaardige aanvallen vanuit email uw bedrijf kunnen schaden.

  • Informatiediefstal: aanvallers plegen cybercriminaliteit via email om de kritieke gegevens van uw bedrijf te stelen. Het belangrijkste doel van de aanvaller is om het netwerk van het beveiligingsbedrijf te infiltreren via phishingmail. Van daaruit stelen ze alle gegevens die ze kunnen vinden om verschillende redenen – van het stelen van geld tot het stelen van kritieke gegevens tot het chanteren van de organisatie of het doorsturen ervan naar hun concurrentie. De aanvallen kunnen er net zo goed toe leiden dat kritieke gegevens van hele netwerken verloren gaan of worden verwijderd.
  • Spionage: Het motief van aanvallers kan net zo goed zijn om de activiteiten te controleren om de informatie te verzamelen die de organisatie in gevaar kan brengen.
  • Sabotage: De mogelijke schade van onbeveiligde mailboxen kan het slachtoffer worden van een aanvaller wiens doel vernietiging, laster of chantage van zijn slachtoffers is.

Welke vormen kunnen e-mailbedreigingen aannemen?

Email bedreigingen kunnen vele vormen aannemen en worden tegenwoordig specifieker en persoonlijker. We zullen enkele van de meest voorkomende behandelen.

Phishing

Phishing is een poging om persoonlijke of bedrijfsinformatie te stelen. Dit type bedreiging komt van emails die ofwel:

  • Links naar webpagina’s waar gebruikers wordt gevraagd om hun gegevens (zoals wachtwoorden of creditcards) in te voeren die mogelijk zijn gestolen
  • Links naar webpagina’s die virussen bevatten die uw bedrijfsgegevens kunnen infiltreren
  • Bijlagen met malware die het apparaat van de gebruiker kunnen infecteren of het bedrijfsnetwerk kunnen infiltreren.

Die emails worden steeds vaker en persoonlijker, waardoor ze steeds succesvoller zijn in het overtuigen van gebruikers om erop te klikken. Bulkspam die gemakkelijk kan worden herkend, wordt vervangen door meer geavanceerde social engineering emails met hoge klik,- en open percentages.

Van het bang maken van een slachtoffer om informatie te verkrijgen (bijvoorbeeld door ze te informeren dat hun PC is geïnfecteerd met een virus) tot het zich voordoen als een vertrouwde organisatie, phishing emails kunnen vele vormen aannemen. Een van deze vormen is een email scam. Email scams zijn vaak emails met een verhaal over iemand die uw financiële hulp nodig heeft. Een andere versie is email fraude wanneer iemand doet alsof hij zijn geld naar uw bankrekening wil overmaken. Beide versies van fraude vereisen dat de gebruikers hun bankrekeningnummer geven aan de aanvallers.

Ransomware

Ransomware is een type malware dat uw bedrijfsnetwerk kan infiltreren door op links of bijlagen van kwaadaardige emails te klikken. Dit type malware vergrendelt alle bestanden op uw apparaat (documenten, Cloud bestanden) door ze te versleutelen. Zodra u bent geïnfecteerd met dit type malware, stuurt de aanvaller u een bericht dat u losgeld moet betalen als u uw bestanden wilt ontgrendelen. Het betalen van losgeld kan echter net zo goed geen garantie zijn dat u uw bestanden terugkrijgt.

Ransomware aanvallen komen zo vaak voor als het gaat om onbeveiligde mailboxen, dat naar schatting elke 11 seconden een ransomware aanval plaatsvindt. Zelfs de overheidsnetwerken worden vaak het slachtoffer van dit soort dreiging.

Een van de meest voorkomende ransomware is een crypto locker, een ransomware-trojan die zich richt op computers die Microsoft Windows gebruiken.

Leren hoe u uw gegevens kunt beschermen tegen een CryptoLocker of andere ransomware, is een van de stappen die elke organisatie moet nemen. Echter, gezien de frequentie van email bedreigingen op hoog niveau, werden filters voor email beveiliging cruciaal.

Spam

Spam emails kunnen vele vormen aannemen. Waar we ons het meest zorgen over maken, zijn diegene die het netwerk van de organisatie kunnen binnendringen (zoals phishing emails) en leiden tot gegevensverlies of inbreuken. Spam is echter niet altijd gevaarlijk. Het kan bestaan uit ongewenste promotionele emails, kettingmails, etc. Hoewel niet elke spam email gevaarlijk is voor uw organisatie, kan het frustrerend zijn om veel ongewenste promotionele spam te ontvangen en kan het verwijderen ervan tijdrovend zijn. Anti-spam email filters helpen uw organisatie zich te concentreren op belangrijkere taken en efficiënter tijd te besteden.

Hoe beschermt u uw mailbox tegen kwaadwillend verkeer en hoe kan ITAF u helpen?

Het opleiden van uw medewerkers over het herkennen van bedreigingen is een belangrijke eerste stap in gegevensbescherming. ITAF kan u security awareness trainingen geven voor alle onderdelen van uw organisatie. Volgens alle onderzoeken is het echter voor zelfs de grootste spelers op de markt niet succesvol gebleken om alleen te vertrouwen op delen van uw organisatie om geen slachtoffer te worden van de frequente aanvallen.

Bescherming moet gelaagd zijn en het belangrijkste onderdeel als het gaat om mailboxbeveiliging zijn mailfilters.

De veiligste manier van bescherming tegen gegevensverlies en inbreuken is het gebruik van geavanceerde filters voor mailboxen. ITAF is een beveiligingspartner die u niet alleen email licenties, back-up en multifactor authenticatie voor email kan bieden, maar ook volledige bescherming van uw emailverkeer biedt. ITAF zorgt voor een professionele anti virus, anti spam en anti phishing filter voor alle inkomende emails van uw organisatie. Dit soort beveiligingsfilter identificeert gevaarlijke en kwaadaardige emails voordat ze zelfs maar in uw inbox aankomen.

Daarnaast kan ITAF uw organisatie voorzien van:

  • Phishing site blockers op het beveiligingssysteem van het bedrijf: hoe goed de gebruikers ook zijn opgeleid om risico’s te vermijden, met de opkomst van social engineering pogingen om de gegevens van uw bedrijf te stelen, kunnen ze op links in phishing emails klikken. De firewall van het bedrijf moet het openen van dit soort websites kunnen voorkomen.
  • Antivirus software op elke PC: deze extra beschermingslaag beschermt elk apparaat tegen het installeren van een ransomware virus. ITAF zorgt ervoor dat uw PC is uitgerust met antivirus software. Antivirus software helpt bij het blokkeren van phishing aanvallen die erop gericht zijn ransomware op de PC te installeren.

Neem contact op met ITAF om u te helpen uw mailbox te beschermen tegen phishing, spam en ransomware.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Omarm de door AI aangedreven
toekomst van werk

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).