Tegenwoordig is het gebruikelijk om mensen meerdere apparaten te zien gebruiken voor zowel werk als privé.
Hoewel een PC en een laptop voor veel mensen natuurlijk gemakkelijker zijn om aan te werken, bleken kleinere mobiele apparaten zoals telefoons en tablets veel beter te zijn voor meerdere taken zoals het beheren van taken, agenda uitnodigingen, vergaderingen, communicatie buiten kantoor en dergelijke. In dit artikel zult u meer lezen over apparaatbeveiliging.
Maar uit onderzoek blijkt dat een behoorlijk aantal mensen de beveiliging van hun apparaten (apparaatbeveiliging) niet serieus neemt, vooral niet voor het werk.
Beveiliging van de werkruimte
Als het gaat om de beveiliging van de fysieke werkruimte, is een van de risico’s het niet vergrendelen van de werkplek zodat het scherm zichtbaar is voor iedereen met fysieke toegang tot de PC of tot een telefoon als deze ontgrendeld op het bureau wordt achtergelaten.
Een ander beveiligingsrisico in de werkomgeving is dat veel mensen wachtwoorden van hun accounts, e-mails of andere kritieke en belangrijke services achterlaten op een stuk papier dat gewoon op hun bureau ligt. Dit is een ernstig risico dat een enorme impact kan hebben op een bedrijf en dergelijke praktijken moeten worden vermeden.
Datalekken veroorzaakt door medewerkers
Er zijn gevallen waarin ex-werknemers of werknemers die om een of meerdere redenen niet tevreden zijn met het bedrijf, misbruik maken van andere mensen en deze gebruiken om toegang te krijgen tot de vertrouwelijke informatie waar ze geen toegang tot zouden moeten hebben. Zij doen dit om het te verkopen aan een ander bedrijf, het openbaar te maken of zij doen dit voor een ander persoonlijk gewin.
Aanbevolen praktijken voor apparaatbeveiliging
Enkele van de aanbevolen werkwijzen die voor iedereen van toepassing zouden moeten zijn:
- Een bedrijf is verplicht om alle medewerkers een kwaliteitstraining te geven op het gebied van veiligheidsbewustzijn, zodat iedereen zich bewust kan zijn van de meest voorkomende cyberbedreigingen.
- Een bedrijf moet een goed gedefinieerd beleid hebben met betrekking tot wie toegang heeft tot wat en om de rechten en machtigingen voor vertrouwelijke informatie te controleren, vooral wanneer iemand het bedrijf verlaat.
- Als u uw persoonlijke telefoon voor uw werk gebruikt, zorg er dan voor dat u een schermvergrendelings functie gebruikt met een sterk wachtwoord of slot combinatie. U moet ook voorzichtig wezen met het openen van links erop, want als uw apparaat geïnfecteerd raakt, worden niet alleen uw persoonlijke gegevens (foto’s en muziek, enz.) in gevaar gebracht, maar ook uw werkgegevens.
- Soms, zelfs als het vergrendelingsscherm van een apparaat actief is, is er nog steeds een kans dat iemand het gewoon kan ontgrendelen als er geen toezicht is. Voor apparaten zoals laptops is er iets geweldigs om dat te voorkomen, het zogenaamde laptop beveiligingsslot.
Kortom, het verzorgen van zowel uw persoonlijke apparaten als uw zakelijke apparaten is een belangrijk ding om te doen, vooral als de persoonlijke apparaten ook voor werk worden gebruikt. Gebruik sterke wachtwoorden voor het beveiligen van uw apparaten. Voor het beveiligen van uw werkruimte, zorg ervoor dat u altijd uw scherm vergrendelt wanneer u deze verlaat, zelfs voor een kopje koffie, of u kunt ook laptop beveiligingssloten gebruiken.
Hoe kan ITAF u helpen?
Dit was ons artikel over apparaatbeveiliging, als u twijfelt over goede beveiligings praktijken die u in uw werkomgeving moet aanpassen, kunt u altijd contact met ons opnemen en kunnen onze beveiligingsexperts u hierbij helpen.
Als u hulp nodig heeft bij het beveiligen van uw gegevens en apparaten, kunnen we u ook helpen bij het installeren en onderhouden van enkele van de meest effectieve bescherming tegen eventuele beveiligingsrisico’s.